blecher, Bo tam nie podchodzi sie kluczem z nasadka tylko trzeba miec dluga gwiazdke i wtedy da rade.
Jak to zrobić ?
Zwiń
X
-
Witam,
Na poczatek napewno bedziesz potrzebowal żywice poliestrowa (np. firmy Novol, do kupienia w OBI), do tego włókno szklane (na nie nakladasz żywice). Z tego zrobisz wstępną ''skorupę'' , nastepnie bedziesz potrzebowal szpachli wykanczającej zeby naniesc na tą skorupe i nadać jej żądany ksztalt i gładkość powierzchni. (co do firmy i rodzaju szpachli niestety Ci nie pomoge, ponieważ nie mam w tym doświadczenia).
Tu masz przykładowe wykonanie słupków,
Komentarz
-
-
bedziesz potrzebowal kropelki (lub czegos w tym stylu), rajstopy, troche dechy zeby wyciac pod tweeter forme, szpachli (ja uzywalem wykanczajacej), zywicy z utwardzaczem, papieru sciernego roznej grubosci, piwka, maty szklanej , troszke czegos co przytwierdzi forme z drewienka do slupka (np poxipol) no i dobre checi
p.s. najgorsze jest szlifowanie ...Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Formę pod tweetery już mam w sumie zamontuje je w coś takiego 1 2, koszyk był razem w zestawie żeby do deski przykręcić a to z kolei na ten plastik przykleję od oryginalnych osłon tweeterów i myślę ze jakoś to wyjdzie, tylko nie wiem czy uda mi się z lakierem trafić bo chciał bym na oryginalny kolor pomalować potem.
Komentarz
-
-
Podoba mi się jeszcze zabudowa która była robiona w aucie Nexusa http://www.audiocar.pl/extras/galeri...ia/fotka22.JPG ale sam raczej tego nie zrobię :?
Komentarz
-
-
jak masz dobrze zamontowane w slupki to nie powinno byc problemu ... ew. zawsze mozesz w zaslepke pod radiem np. zamontowac...
Przemek345, kwestia 1 weekendu i gotowe !!
P.S. otwor wstepny wycinalem otwornica i wyszlo idealnie potem wyzynarka ... ale chyba u mnie slupki pojda do poprawki (tweeter wyladuje troszke wyzej ... tak czy inaczej po zmianie piecyka znaczna poprawa odnosnie sceny takze wzmacniacz gra w tym przypadku duza roleRadio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneew. zawsze mozesz w zaslepke pod radiem np. zamontowac...
Komentarz
-
-
hmmm nie uczestniczylem w kolizji nigdy ale nawet cewka moze zabic z glosnika co komu pisane to... ogladales oszukac przeznaczenie ? :diabelski_usmiech
[ Dodano: Wto 13 Sty, 09 21:33 ]
ghmmm nie uczestniczylem w kolizji nigdy ale nawet cewka moze zabic z glosnika co komu pisane to... ogladales oszukac przeznaczenie ? :diabelski_usmiech
wiesz mozesz zabic czlowieka pomidorem z jadecego pociagu ... ale jakie to prawdopodobienstwo ?Radio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
Ale zawsze jakieś jest trzeba się z tym liczyć. Jeśli boisz się o swoje życie w przypadku wypadku, że coś Ci się przez te zegary stanie to lepiej nie zakładaj wogóle i już
PS. kto nie ryzykuje ten nie maOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneogladales oszukac przeznaczenie ?
Zamieszczone przez lukasz3112kto nie ryzykuje ten nie ma
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalPrzemek345, uderz do Gresu może mają gotowe słupki , a co do skóry wiem że obszywają kierownice więć może i tego się podejmą.
pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalPrzemek345, uderz do Gresu może mają gotowe słupki , a co do skóry wiem że obszywają kierownice więć może i tego się podejmą.
pzdr
Obszywają ale tylko gotowymi "skórami" przygotowanymi pod kierę, nie obszywają jeśli nie mają gotowego projektu "skóry".
Kupujesz gotowy produkt i albo obszyjesz sobie sam albo Pani na parkingu zrobi to za Ciebie za parę groszyNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ziomalzurcio, i tu się mylisz bo Andrzej z bialego mk IV obszywał tam skórę i nie był to pokrowiec taki jak ma Jacek.
Ale może się coś ostatnio zmieniło :szeroki_usmiechNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek345Hej, czy ktoś może orientuje się co będzie mi potrzebne (materiały) do wykonania takiej zabudowy tweeterów, wiem że na pewno jakaś dama straci rajstopy :wink:
dodatkowe 10-15cm przesunie scene na korzyść,
warto jest chyba sammu sie pomęczyć bo w zakładzie CA to koszt 350-500 w zależności czym miałoby być obite...
napisz proszę ile kosztuje zebranie potrzebnych materiałów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Yogijak juz kombinowac to zrób gwizdki w słupkach,
warto jest chyba sammu sie pomęczyć bo w zakładzie CA to koszt 350-500 w zależności czym miałoby być obite...
Co do kosztów to wszystko zakupiłem na miejscu w tym sklepie, za całość tj: szpachle, zestaw naprawczy (żywica poliestrowa + mata szklana) oraz papier ścierny zapłaciłem 30-35zł :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek345Zamieszczone przez Yogijak juz kombinowac to zrób gwizdki w słupkach,
Co do kosztów to wszystko zakupiłem na miejscu w tym sklepie, za całość tj: szpachle, zestaw naprawczy (żywica poliestrowa + mata szklana) oraz papier ścierny zapłaciłem 30-35zł :wink:
to może bym odkupił od Ciebie materiał do zrobienia gwizdków....
Komentarz
-
Komentarz